BİTLİS / MERKEZ - Hüsrevpaşa Ortaokulu

Etiket Sonuçları: erasmus

Nis

Okulumuz, Erasmus+ Okul Eğitimi Akreditasyonu'na dahil  olarak proje ortağı olmuştur.

Bitlis İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen 2023-1TR01-KA121-SCH-000163412 numaralı Erasmus+ projesi ortağı olarak projeyi yürütmeye hak kazanmıştır. Proje kapsamında okulumuz öğretmen ve öğrencileri, yurt dışında deneyimler yaşayacak ve farklı alanlarda eğitimlere katılacaklardır. Projenin yürütülmesinde emeği geçen Bitlis İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimine  teşekkür ederiz.

Ekm

Erasmus Günleri (Erasmus Days) kapsamında okulumuz öğrencilerine bilgilendirme ve yaygınlaştırma faaliyetleri düzenlendi.

Bu etkinliklerle; öğrencilerimizin farklı ülke ve kültürleri tanımaları noktasındaki olanaklar hakkında bilgi sahibi olmaları, ilerleyen yıllarda yer alacakları eğitim-öğretim kademelerindeki yurt dışı faaliyetler konusunda haberdar olmaları ve bu faaliyetlerden yararlanabilmeleri amacıyla farkındalık oluşturmaya çalıştık.

Erasmus Days Nedir?

Erasmus+ Programı'nın tanınırlığını ve bu programa yönelik projelerin görünürlüğünü artırmak, ilgili projelerin çıktılarının yaygınlaştırılmasını sağlamak ve potansiyel yararlanıcıları Erasmus+'tan yararlanmaya teşvik etmek amacıyla 2018 yılından bu yana ülkemizin de katılımıyla Ekim ayı içerisinde çeşitli etkinliklerle kutlanmaktadır.